Facebook Popup Widget

Pages - Menu

Tuesday, September 10, 2013

Apa: sursa unei vieti sanatoase

apa sanatoasaApa reprezinta unul dintre elementele vitale oraganismului uman, si de multe ori, dintr-un exces de zel oamenii fie consuma apa in cantitati prea mari, fie ignora consumul regulat de apa negandindu-se la realele sale beneficii.
Pentru o hidratare propice medicii detin opinii diferite in ceea ce priveste consumul de apa, unii recomanda 2 litri pe zi, altii recomanda ca apa sa fie consumata in proportie de 3-4 litri pe zi, in functie de activitatile zilnice pe care o persoana le intreprinde, de conditiile de mediu ori in functie de factorii de stres. Beneficiile consumului regulat de apa pot fi miraculoase pentru organism, ‘’banala’’ bautura putand fi considerata un real medicament pentru corpul uman. O persoana care se hidrateaza corespunzator are mai putine sanse sa determine afectiuni precum hipertensiunea, alergii, oboseala cronica, dureri de cap etc.

Recent cercetatorii au demonstrat ca cei care doresc sa scape de kilogramele in exces cu ajutorul unei diete si consuma in mod regulat doua pahare de apa inainte de masa, au sanse mai mari de a obtine greutatea dorita, deoarece la ei se instaleaza senzatia de satietate mult mai usor in pofida celor care nu consuma apa inainte de masa.

In consecinta, beneficiile consumului de apa nu trebuiesc neglijate, viata sanatoasa si mentinerea sanatatii depinzand in mare parte de cantitatea de apa consumata.

No comments:

Post a Comment