Facebook Popup Widget

Pages - Menu

Tuesday, October 1, 2013

Ce nu stiai despre apa


pahar apa
Beneficiile apei sunt nenumarate si binecunoscute de catre mai toata lumea, insa exista si lucruri mai putin stiute in ceea ce priveste acest vast domeniu. Spre exemplu apa in forma ei cea mai pura se poate gasi in Finlanda, potrivit cercetatorilor. Daca finlandezii sunt fericitii posesori ai unei ape pure precum cristalul, locuitorii orasului Los Angeles, se pot mandri cu cea mai scumpa apa. Lichidul in sine este ambalat in sticle in care sunt incrustate celebrele pietre Swarovschi, un litru din aceasta apa costand aproximativ 90 de dolari.
In ceea ce priveste sanatatea exista si aici cateva curiozitati asupra apei. Se pare ca apa reduce riscul aparitiei atacului de cord, studiile demonstrand ca o persoana care consuma sase pahare de apa zilnic, poate avea o inima mai sanatoasa decat una care consuma doar doua pahare zilnic. Asupra consumul de apa zilnic exista statistici conform carora acesta difera de la continent la continent, astfel ca americanii consuma de cinci ori mai multa apa decat europenii, in medie cam 500 de litri in detrimentul celor 100 pe care europenii ii consuma.
Cel mai scazut procent de consum zilnic de apa il detin locuitorii multor state africane care trebuie sa se descurce cu doar 4,5 litri de apa pe zi.

No comments:

Post a Comment