Facebook Popup Widget

Pages - Menu

Tuesday, November 12, 2013

A intinerit vizibil dupa 4 saptamani si 3 litri de apa pe zi

Trei litri de apa pe zi i-au intinerit fata cu 10 ani: Sarah, in varsta de 42 de ani, spera sa-si rezolve problemele legate de durerile de cap si digestie…intre timp, s-a intamplat altceva

Obisnuia sa-si inceapa ziua cu o ceasca de ceai, la pranz bea un pahar de apa si seara la cina la fel. Dupa ani de dureri de cap si probleme digestive, Sarah a consultant un neurolog si un nutritionist. Ambii i-au recomandat sa bea trei litri de apa pe zi pentru o functionare optima a organismului.

In momentul in care Sarah a aflat ca cel putin una din cinci femei consuma pe zi mai putina apa decat este recomandat, a decis sa faca un experiment “pe propria piele”. Experimentul s-a conturat in jurul intrebarii: Ce se va intampla daca  va bea cantitatea de apa recomandata in fiecare zi?

Sarah are 42 de ani dar dupa cum admite si ea, arata mult mai in varsta. Fetele ei, Alice si Betty, ii spun ca arata ca la 100 de ani, infatisarea ei fiind cauzata de deshidratare.  Apa in organism are rolul de a elimina toxinele, de a transporta nutrientii spre si in celule, are rol in transmiterea semnalelor neurologice etc. Fiecare sistem din organism si functie a organismului depinde de apa.

Prima saptamana:

In prima saptamana nu au loc modificari semnificative vizibile, dar Sarah isi schimba abordarea asupra consumului de apa si vede in orice situatie, fie ca este vorba de a servi ceaiul cu o sotul ei sau a iesi in oras cu prietenii pentru a bea ceva, o oportunitate in a consuma mai multa apa.

A doua sapatamana:

In a doua saptamana Sarah pierde jumatate de kilogram in greutate. Inca prezinta cearcane dar sunt mult mai putin intunecate si pronuntate. Se simte excelent cand sora ei ii spune ca pielea ei arata mult mai curata fata de cum arata cu o saptamana in urma. Durerile de cap dispar, precum si celulita.

A treia saptamana:

Pierde un centimetru in talie. Cearcanele si ridurile dispar. Hidratarea ajuta celulele sa se regenereze  mult mai efficient. Pana acum Sarah a consumat apa imbuteliata si incepe sa se simta invinovatita pentru sticlele de plastic pe care le-a aruncat. Isi schimba abordarea in aceasta privinta si incepe sa consume apa de la robinet si sa foloseasca un recipient refolosibil. (Pentru zonele in care apa de la robinet nu este potabila recomandam filtrarea apei la punctul de folosinta / point of use-  POU)
Saraha se poate concentra mult mai bine si incepe sa manance mai putin. Studiile arata ca 37% din oameni confunda foamea cu setea.

A patra saptamana:

Pierde jumatate de kilogram in greutate si inca un centrimetru in talie. Se simte excelent si in forma maxima. Nu-i vine sa creada  cum s-a schimbat doar consumand mai multa apa decat obisnuia sa bea. ARATA CU 10 ANI MAI TANARA.

No comments:

Post a Comment