Facebook Popup Widget

Pages - Menu

Tuesday, November 19, 2013

Cat de cunoscuta este apa ca substanta?

Apa, atat in ceea ce priveste potentialul sau benefic adus  organismului uman cat si ca structura chimica, a interesat dintotdeauna oamenii de stiinta.
Noi studii dezvoltate de oamenii de stiinta privind molecula de apa au relevat faptul ca, atunci cand moleculele sunt supuse unor presiuni mai mari actioneaza diferit fata de cum se stia pana in momentul de fata.

Acest studiu ii ajuta pe specialistii din domeniu sa cunoasca mai bine fenomenul de compresibilitate al apei, dovedindu-se ca in anumite situatii apa devine mai compresibila decat se stia ca este. Descoperirea a fost facuta de catre un grup de cercetatori suedezi si germani si ajuta oamenii de stiinta sa inteleaga mai bine fenomenul de formare al planetelor, precum Uranus si Neptun dar si compozitia acestora.
   
In laborator, cu ajutorul unui accelerator, savantii au asezat cateva picaturi de apa pe suportul unor placi metalice de dimensiuni reduse, viteza acestora fiind accelerata la 27 de kilometri pe secunda. Datorita undei de soc ce a generat presiuni asemanatoare cu cele din nucleul unor planete, oamenii de stiinta au putut urmari reactia moleculelor.
In urma acestui experiment s-a observat faptul ca, apa s-a comportat asemanator cu un metal, ea putand sa genereze astfel camp electric.

No comments:

Post a Comment