Facebook Popup Widget

Pages - Menu

Monday, November 25, 2013

Cel mai mare procent de apa dulce din lume

Lacul Baikal, nu este numai cel mai mare, cel mai vechi si cel mai adanc lac din lume, mai detine insa si o calitate demna de luat in seama si anume, faptul ca acesta contine 20% din cantitatea de apa dulce din lume.

Ceea ce este atat de interesant la acest lac reprezinta insusi modalitatea sa de formare si de aparitie. Acesta a aparut in Rusia prin indepartarea a doua placi tectonice, fenomenul fiind  produs in decursul a catorva milioane de ani, continuand chiar si in zilele noastre, specialistii observand ca placile se misca cu 1,5 cm pe an.

lacul Baikal
Apa din care este format acest lac este adunata prin intermediul ploilor ori provine din alte cursuri ale unor rauri, caci nu mai putin de 330 de rauri se varsa in lacul Baikal.

Pe langa procentul ridicat de apa dulce pe care lacul il detine, acesta mai inregistreaza inca un record si anume acela care se refera la gradul ridicat de oxigen al apei, in interiorul lacului traind aproximativ 1000 de specii de plante si 1500 de specii de vietati subacvatice, 80% dintre ele nu mai pot fi gasite in alte lacuri din alte parti ale lumii, acest lucru aducandu-i inca un plus de unicitate.

No comments:

Post a Comment